Meghívó a LÁSS közgyűlésére – 2019.03.22-én, 17:00-tól

Beküldve ide: Hírek | 0

Kedves LÁSS Tagok, Szimpatizánsok,
Kedves Érdeklődők!
A Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének Elnöksége ezúton hív mindenkit a 2019. március 22-én, pénteken 17:00 órától tartandó éves rendes közgyűlésére.
A közgyűlés helyszíne az egyesület közösségi helyisége (1149 Budapest, Angol utca 38.).
Amennyiben a közgyűlés a meghirdetett időpontban nem határozatképes, úgy ugyanazon a napon, 2019. március 22-én 17:30 órai kezdettel megismételt közgyűlést tartunk, mely a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.
Jelenlétetekre feltétlenül számítunk, ugyanis az egyesület működését alapvetően meghatározó kérdésekben szeretnénk kikérni a véleményeteket, illetve ezek alapján közös döntéseket hozni.
Tervezett napirendi pontok:
1. 2018. évi szakmai és pénzügyi beszámoló ismertetése
2. 2019. évi tervek
3. 2019. évi tagdíj összegének meghatározása
4. A LÁSS működését alapvetően érintő szervezeti változások megvitatása
5. Vezető tisztségviselők és elnökségi tagok megválasztása
6. Alapszabály módosítás
7. Döntéshozatal az egyesület közösségi helyiségének fenntartásáról
8. Egyebek
Rövid magyarázat az egyes napirendi pontokhoz, hogy a közgyűlésig mindannyian kialakíthassátok álláspontotokat az egyes kérdésekben:
Az 1-3. pontok különösebb magyarázatot nem igényelnek, a szokásos kötelezően megvitatandó elemek.
4. pont: A LÁSS elnökségét érintő szervezeti változások megvitatása.
Úgy gondoljuk, hogy hatékonyabb működési formában kellene folytatnunk az egyesület vezetését. Ehhez szükséges, hogy az irányvonalak meghatározása és ezek megvalósítása külön kézbe, illetve a felelősség több ember kezébe kerüljön. Így az elnökség javaslata az új szervezeti felépítésre az alábbi:
Az elnökség továbbra is 5 főből áll, vezetői az Elnök és az Alelnök. Munkájukat az egyesület munkavállalójaként egy ügyvezető segíti. Az ügyvezetőnek alapszabályban meghatározott kötelezettségeként részt kell vennie az elnökségi üléseken, azonban a döntésekben nem bír szavazattal, csak a megvalósításhoz szükséges tanácsokkal, ötletekkel segíti az elnökség munkáját.
Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az elnökség hozza meg a döntéseket, az ügyvezető pedig végrehajtja ezeket.
5. pont: Vezető tisztségviselők és elnökségi tagok megválasztása
Ezúton szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy az Elnöki tisztségről a közgyűlésen lemondok.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a változtatást én kezdeményeztem, viszont ennek hátterében nincs semmiféle konfliktus, csupán arról van szó, hogy 5 év után kevesebb felelősséggel, hatékonyabb munkavégzéssel szeretném segíteni az egyesületet. Fontosnak tartom, hogy a közgyűlésen minél többen részt vegyetek, hogy közösen döntsünk a vezető tisztségviselő(k)ről (elnök, alelnök), illetve az elnökség tagjairól.
6. pont: alapszabály módosítás
Az alapszabályt módosítanunk kell az elnökség, valamint az ügyvezető feladatköreinek, jogosultságainak pontos meghatározásaival. Ezzel kapcsolatban hamarosan
születni fog egy tervezet, amit a közgyűlésig mindenképp megosztunk veletek, hogy véleményezhessétek, illetve további kiegészítéseket, vagy megszorításokat javasolhassatok.
7. pont: Jelenleg az iroda kihasználtsága nagyon alacsony, mindössze 3 programot tartunk ott (jóga, hastánc, darts). Ez anyagilag sajnos nem éri meg (105121 Ft/hónap a bérleti díj). Emellett többen is jelezték, hogy nincs elég jó helyen, illetve hogy színvonalát tekintve is messze elmarad az Andrássy úton bérelt helyiségtől.
8. pont: egyebek
Minden, amit ti szeretnétek megvitatni, kérdezni.
Természetesen addig is ha bárkinek bármilyen kérdése merül fel, megköszönöm, ha felteszitek, akár írásban, akár telefonon, hogy válaszolhassunk rájuk.
Jelenlétetekre feltétlenül számít
A LÁSS Elnöksége

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük