pálinkakóstolás Szekszárdon

Egy kedves síoktatónk, Nagy Attila – aki egyben a Brill díjnyertes pálinka készítője is – már több sítáborban is invitálta a LÁSS csapatát egy jó kis pálinkakóstolásra.
Idén először élünk is a lehetőséggel, a tervezett program:
április 5-én (pénteken) délután levonatoznánk Szekszárdra, még aznap este megejtenénk a pálinkakóstolást. A szombat délelőtti programon még változtathatunk, de a terv alapvetően az, hogy kimegyünk az őcsényi reptérre vitorlázórepülőzni egyet (vagy aki szeretne akár motorossal is repülhet). Illetve Attila említette, hogy egy közeli motoros klub nagyon nyitott arra, hogy elvigyenek minket motorozni (a két program akár egybe is köthető). Szombat este még elmennénk egy kis borkóstolásra is, és utána indulnánk haza.
A költségek és a részletek:
Pénteken jó lenne elérnünk a 15 órási vonatot (a Keletiből indul), hogy legyen időnk még Szekszárdon, de ha az sokaknak nagyon korai akkor a 17 órási vonat is szóba jöhet – a vonatjegy oda-vissza 90-es kedvezménnyel 1200 Ft/fő. 6 féle pálinkát lesz lehetőségünk megkóstolni, ami 4500 Ft/fő. Az aznap esti vacsorára Attila vendégei leszünk. Szállásként Attila a szekszárdi Sió Motelt javasolta, ami 7500 Ft/fő. Alternatívaként itt felmerült egy panzió is, ami jóval olcsóbb lenne ugyan (4000 Ft/fő), azonban a motelben rossz idő esetén is tudunk elfoglaltságot kitalálni, míg a panzióban nem. A vitorlázórepülésnél egy iskolakör (időjárástól függően kb 6-10 perc repülés) 4000 Ft, a 10 perc feletti repülésnél pedig 120 Ft/perc. Motoros repülésnél 1500 Ft/perc, ami 3 utas esetén 3 felé osztható. A borkóstolás (Borkóstoló Prantner pince) 3500 Ft/fő, a vacsora pedig 3-4 ezer ft/Fő. Szombat este várhatóan a 8 órási vonattal indulnánk Szekszárdról.
Így összesen a kóstolások, a szállás, a vonatjegy és a szombati vacsora 20700 Ft/fő, amihez még hozzájön a repülések költsége, illetve a szombati reggeli és ebéd költsége (ezeket még kitaláljuk).
Akit érdekel a program, írjon a
vaszlo@gmail.com
e-mail címre, legkésőbb március 18-ig. Ha jelentkeztek írjátok meg azt is, hogy szeretnétek e vitorlázórepülővel vagy motorossal repülni, illetve, hogy el tudjátok e pénteken érni a 3 órási vonatot.