2019. évi tagdíj

Az alábbiakban Troznai Hunor, a LÁSS Elnökének gondolatait olvashatjátok:
“Szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek az éves tagdíjunk kapcsán, amelyeket az elnökséggel közösen fontosnak tartunk kiemelni felétek.
A közgyűlésen minden évben felmerül, hogy szükségesnek látjuk-e változtatni a tagdíj összegét, de minden szempontot figyelembe véve arra szoktunk jutni veletek közösen, hogy az évi öt ezer forint már pont az az összeg, amit ha mindenki befizet, akkor egy jól látható elem lesz a költségvetésben, de egy átlagos edzőtermi bérlet árához képestmég  jelképesnek tekinthető, mondjuk havi egy kávézás árával egyenértékű éves szinten.
A tagdíj egyrészt jól szimbolizálja az elköteleződésünket a LÁSS felé, vannak közöttünk akik évek óta nem vesznek részt rendszeres eseményeinken, de a tagdíjon keresztül folyamatosan jelzik, hogy továbbra is elkötelezett támogatói a LÁSS által képviselt célok megvalósításának. Másrészről ha ezt az összeget felszorozzuk a taglétszámmal, akkor ez két-három-négy vagy akár több hónapig is állhatja a közösségi helyiségünk költségeit.
Viszont jogosan merül fel a kérdés, hogy mit kapunk ezért cserébe a LÁSS-tól?
Először is a rendszeres programok, szervezését, koordinálását, megvalósítását: a jóga és hastánc alkalmakhoz az egyesület biztosítja a helyiséget, a résztvevők az oktató alkalmankénti díját állják, lelkes önkéntesek fogják össze a szervezést; de például a pénteki vakfocihoz a lelkes csapaton és önkéntes közösségi munkán túl az egyesület áll szerződésben a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, akin keresztül a pályabérlést tudjuk finanszírozni, stb.
Ugyanakkor az egyesület nem tudna működni, ha valaki a hétköznapokban nem fogná össze a koordináció, kapcsolattartás, pályázatírás és egyéb ügyintézési feladatait, amit ügyvezetőként Forgács Szabi lát el a LÁSS megbízásából, négy órás munkaviszonyban, munkáját ezúton is köszönöm.
Mindezek mellett pályázatokon való részvételek és nemzetközi együttműködések kapcsán lehetőség van kedvezményes áron részt venni külföldi ifjúsági cseréken (például görögországban épp most van kint a LÁSS csapata), vagy a vitorlás vagy sítáborunkban.
A pályázatok és szponzori együttműködések kapcsán nagyon fontos, hogy az általunk képviselt célon túl hány fős közösséget képvisel az egyesület, ami a hivatalos tagnyilvántartásunkon, a tagságon keresztül lesz ténylegesen adminisztrálva.
Fentieket is szem előtt tartva kérünk Titeket, hogy amennyiben eddig még nem tettétek meg, május folyamán, vagy ehhez közeli időpontban a tagdíjjal járuljatok hozzá a közösségünk céljainak megvalósításához, a LÁSS működtetéséhez!
Természetesen, ahogy eddig, úgy a jövőben sem szeretnénk, hogy a tagdíj kérdése bárkinek akadályát képezze a programokon való részvételben.
Előfordul, hogy ez a kiadás nem fér bele az ember költségvetésébe. Amennyiben valaki így látja, forduljon hozzánk bizalommal és kitalálunk valamilyen megoldást.
Mindenkinek további szép hétvégét kívánok, böngésszétek a programokat, hajrá LÁSS! 😉