Görögország – élménybeszámoló Kalamár Gergőtől

Beküldve ide: Beszámolók | 0

Alább Kalamár Gergő beszámolóját olvashatjátok a 2019.04.27-05.04. között megszervezett Görögországi programról, ahová a LÁSS 12 tagja utazott.

Április 27 és május 4 között egy görögországi csereprogramon vettünk részt. A programon a görög szervezők mellett 38 török, 1 ciprusi és 12 magyar résztvevő volt. A program célja az volt, hogy megfilmesítsük azokat a játékokat, amiket egy tavalyi csereprogramon találtunk ki. A játékokat egy vagy több kisméretű csörgőlabdával kell játszani és célja az, hogy a látássérült és látó gyerekek közösen játszhassanak. 15 játék megfilmesítésére került sor. Azért vettük fel ezeket a játékokat, hogy akik kapnak ilyen labdát tudjanak válogatni különböző játéklehetőségek közül. Természetesen a program része volt egymás kultúrájának megismerése és néhány görög nevezetesség felkeresése is. Úgy gondolom, hogy sok szép helyen jártunk és amellett, hogy nagyon jól éreztük magunkat, a videók leforgatásával hasznos dolgot csináltunk és nagyon közvetlen és jó fej fiatalokkal találkoztunk. Nem csak az angolomat gyakorolhattam, hanem tényleg megismerhettem más kultúrákat is és új barátságokat is kötöttem mind magyar, mind külföldi résztvevőkkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom a hasonló programokat. Aki tud éljen egy hasonló lehetőséggel.