Szekszárdi pálinkakóstolós hétvége

A tavalyi évben egy szuper kis hétvégét töltöttünk Szekszárdon, ahol igen különleges programokon keresztül kapcsolódhattunk ki. A dolog annyira jól sikerült, hogy idén újra szeretnénk megismételni!
Ezúttal is Attila (a LÁSS sítáborának oszlopos tagja síoktatóként, nem mellesleg pedig a Brill pálinkaház tulajdonosa) segít nekünk abban, hogy egy kulináris, és szabadidős élményekben bővelkedő hétvégében lehessen részünk!
A program időpontja: 2020. Április 24-26 (péntek-vasárnap)
Szállás: 4 illetve 6 fős apartmanokban, a Szekszárdi Sió motelben
Részletek a szállás weboldalán.
Ár: 6.900 Ft/fő/éj + IFA (400 ft/fő/éj), továbbá a svédasztalos reggeli 1.500 ft/fő/nap
Ez 2 éjszakára (péntek-szombat) számolva, 2 napi reggelivel (szombat-vasárnap) összesen 17.600 ft/fő (8.800 ft/fő/nap).
Programlehetőségek
Többféle program közül is lehetőségünk van választani, aminek köszönhetően mind az esetlegesen rossz időjáráshoz, mind pedig a jelentkezők érdeklődéséhez tud igazodni a hétvége. Jelentkezéskor az alábbi programok közül mindegyik esetében írjátok meg, hogy szeretnétek-e rajta részt venni! Némely program költségét csak a jelentkezők száma után tudjuk majd pontosan megmondani (ha egyáltalán lesz rá elég érdeklődő), így ezek egyelőre csak körülbelüli számok.
1. Pálinka kóstolás (4.500 ft / fő): a Brill pálinkaház főzdéjében lehetőségünk lesz díjnyertes pálinkákat megkóstolni, illetve a pálinkakészítésről, a pálinkákról sok érdekességet megtudni Attilától, helyben a főzdében, egy vacsorával egybekötve.
2. Motorozás: egy helyi motoros egyesület szervezésében motoros túrát teszünk a környéken, amit egy közös ebéddel zárunk (az ebédnek lesz költsége)
3. Borkóstolás (3.000 ft/fő): egy helyi, szekszárdi borászatot látogatunk meg, ahol szintén szakmai vezetéssel nyerhetünk bepillantást a helyi borok világába. Ezt a programot estére tervezzük, így kérném a jelentkezőket írják meg, hogy szeretnének-e vacsorát kérni a kóstoló után (a vacsora pluszban fizetendő)
4. Vitorlázó repülés Őcsényben: Ez a program még bizonytalan, egyrészt mert maga a repülés erősen időjárás függő, másrészt az egyesület aki szervezné még nem fixálta az idei terveit. Ettől független tervezünk vele, de alakulhat úgy, hogy nem jön össze.
Árak:
– vitorlázórepülés iskolakör (kb 10 perc repülés): 4000 Ft
– motoros géppel (Cesna): 1500 Ft/perc (ezzel egyszerre akár 3 utas is repülhet, így ez az összeg 3 felé oszlik)
– motoros vitorlázó: 24 000 Ft /óra
5. Túra és kisvasutazás a Gemenci erdő környékén: ez a program is időjárás függő, és adott esetben a vitorlázó-repülést is helyettesítheti. Lehet vasárnap délelőtt, illetve szombaton akár a motorozással egybekötve is. (itt a kisvasút költségével kell kalkulálni, ha azzal is szeretnénk menni)
6. Kávékóstolás (kb. 3.000 ft/fő): adott esetben lehetőségünk lenne egy Szekszárdi, többszörös év kávézója díj nyertes kávézóban résztvenni egy kávékóstolós programon. Itt a finom kávék mellett a kávépörkölés folyamatát is megnézhetnénk testközelből, mert a hely saját kávépörkölővel is rendelkezik.
7. Salsa bemutató: Attila egy kedves Kubai barátja tartana nekünk egy foglalkozást a salsa táncról, ahol a sok érdekesség mellett természetesen a tánc alapjainak elsajátítására is lenne lehetőség. (az esetleges költségeket itt még nem tudjuk egyelőre)
Előzetes terveink szerint miután pénteken megérkezünk és elfoglaljuk a szállást, mennénk a pálinka kóstolóra, ami ki is töltené az estét.
Szombaton a reggelit követően délelőtt lehetne a motorozás, amit tavalyhoz hasonlóan egy, a motoros klub tagjaival közösen eltöltött ebéddel kötnénk egybe. A délutáni program a résztvevők érdeklődésétől és az időjárástól függően lehetne a repülés/túra/salsa. A nap zárásaként, és az esti jó hangulat felelőseként pedig a borkóstoló szolgálna. A vasárnap egyelőre még teljesen kérdőjeles, ezt szintén az időjárás, érdeklődés, és a hazaút függvényében tudjuk majd konkretizálni.
Utazás: Vonattal, vagy saját autókkal. A jelentkezéskor a látássérültek írják meg, hogy van-e MVGYOSZ tagsági igazolványuk (a 90%-os vonatjegyek miatt), illetve látók esetében hogy tudtok/szeretnétek-e saját autóval jönni, és ha igen, hány fő férne be hozzátok.
Leutazás pénteken (április 24.) délután, munka után (kb. 5 óra körül).
A vasárnapi visszaindulás erősen a programok függvénye, illetve hogy vonattal vagy autókkal megyünk. Valamikor délutánra számítsatok, de ezt csak később tudjuk pontosítani.
Jelentkezni e-mailben tudtok, az
almadi.csaba@gmail.com
címen. A tárgy mezőbe a “LÁSS szekszárd jelentkezés” szöveget írjátok. Továbbá azt is jelezzétek, hogy látássérültként (szükségetek van kíséretre), vagy látóként (tudtok másokat kísérni) számítsunk-e rátok.
Fontos: mivel a szállást jó előre le kell foglalnunk, így érvényes jelentkezésnek csak az számít, ha a szállás árát is előre elutaljátok, legkésőbb a jelentkezési határidőig!
Az utalást a LÁSS bankszámlájára küldhetitek:
16200223 – 10100314 – 00000000
A közlemény mezőbe a “szekszárd ” szöveget írjátok.
Jelentkezési határidő: 2020. Március 1. (vasárnap)
A program kapcsán max. 20-25 fővel kalkulálunk. A jelentkezéseket az időpontjuk rangsorolja! Utólagos lemondás esetén a már kifizetett szállás költségének visszafizetésére sajnos nincs lehetőség.
Minden további részletet a jelentkezőkkel egyeztetünk. Bármi kérdés, óhaj-sóhaj esetén keressétek bátran Csabit!