A Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) 2006-ban alakult, mára közhasznú szervezet, amelynek látássérült és látó tagjai közös célért küzdenek.

A LÁSS célja – immár 10 éve – annak társadalmi köztudatba emelése, hogy a látássérült személyek aktívan és egyre változatosabb módon tudnak és kívánnak sportolni. Meglehet, hogy egyes sportágak, mint a futás, esetében ehhez egy látó önkéntesre van szükségünk, azonban e közös szabadidős tevékenység révén mindenki új élményekkel és a közös sportteljesítmény örömével gazdagodik. Tagságunk folyamatosan nő, jelenleg 76 fő. Ugyanakkor nagyon sok pártoló tagunk, vagy az egyesület tagságába nem belépett önkéntesünk van. Önkéntes látó- és látássérült segítőink minden héten számos sportprogramból választhatnak.

A LÁSS küldetése, víziója, hogy a látássérült személyeket korra, nemre tekintet nélkül bevonjon minél változatosabb szabadidős sporttevékenységekbe. Ennek a következő aspektusai tartjuk elsősorban szem előtt:

• a látássérült személyek aktivizálása, közösségi életbe bevonása
  • Tagok érzékenyítése: a látó és látássérült tagok, önkéntesek közös sportolása révén új ismeretségek, barátságok szövődnek, mely elősegíti a különböző látássérüléssel együtt élők hatékonyabb társadalmi integrációját. Programjaink során mindenki tanul egymástól, hogy hogyan tudnak együttműködni, segíteni egymásnak, megérteni egymást
  • Társadalmi hatás: évek óta hagyományosan részt veszünk országos tömegsport rendezvényeken logózott sportruházatban, sokszor csapatokkal (futócsapat, váltófutás, tandembicikli). Ezek remek alkalmat adnak tevékenységünk széles körű megismertetésére.
  • Nemzetközi hatás: a LÁSS tagja a Views Internationalnek és kapcsolatokat ápol más külföldi látássérülteket képviselő szervezettel. Az elmúlt években több nemzetközi diákcserét bonyolítottunk le, és megszerveztünk két nemzetközi tábort, melyre több európai országból érkeztek látássérült fiatalok.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai egyesületünkhöz nem jutnak el.
A befolyó adományokat szervezetünk fejlesztésére, a különböző sportprogramokon felmerülő költségek fedezésére fordítjuk.

Szervezetünkről bővebb információ olvasható oldalunk dokumentumok aloldalán, ahol megtekinthető alapszabályunk és az éves közhasznúsági jelentéseink is.

A szervezet adatai

Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (Sports and Leisure Association for the Visually Impaired)

Székhely: 1158 Budapest, Drégelyvár utca 31. IV./13.

Adószám: 18125232-1-42

Számlaszám: 11712004-20335342-00000000

Weboldal: Http://www.lassegyesulet.hu

Facebook: http://www.facebook.com/lassegyesulet