Sárkányrepülő – 2020.09.26-án

Beküldve ide: Hírek | 0

Bár korábban már volt lehetőségünk kipróbálni, de most újra találtunk egy egyesületet, akik szívesen látnak minket
2020.09.26-án, szombaton délután
hogy kipróbálhassuk a motoros sárkányrepülőt.
A helyszín Szeged, így tervezetten egész napos programmal érdemes számolni.
Indulás valamikor 9-10 óra magasságában, vissza érkezés este 10 óra körül, esetleg a résztvevőkkel egyeztetve, vasárnap.
A repülés 20 perces, ennek ára 6000 Ft.
Ezen felül várható költség még az utazás (nagyjából 650 ft/fő/út) és ha úgy döntünk, akkor egy éjszaka szállás költsége, illetve az étkezés.
Az alábbiakban néhány fontos információ még, kérlek titeket, ezt elolvasva döntsetek a részvételi szándékról, amit szeptember 13-ig legyetek kedvesek jelezni a
forgacs.szabolcs@lassegyesulet.hu
e-mail címen.

Sárkányrepülő: teljesen nyitott, egy ülésen ülsz valamivel a pilóta fölött, biztonsági övvel bekötve, bukósisakban. A pilóta előtted, valamivel lejjebb foglal helyet. Leginkább egy motorhoz hasonlítható, amely felett van a sárkány szárnya. Maga a motor a légcsavarral együtt a hátad mögött lesz, egy kicsit hangos így. A felszálláshoz rövid idő alatt kell nagy sebességet elérnie, mint más repülőknek, ez nagy motorteljesítménnyel és hanggal jár, de inkább izgalmas..
A fel-, leszállások lágyak, puhák, a repülés nagyon szép és lesz motor nélküli része is.
Öltözködés: ha a földön nincs 30 fok, akkor fent még hidegebb van, így pulóver, vagy dzseki szükséges. Mindenképpen nadrág, és zárt cipő, amely nem eshet le.
A repülőn az utazás alatt kizárólag a pilóta utasításai szerint kell eljárni! Nem vihető fel, és nem fogható kézben semmilyen tárgy: pl. mobiltelefon, fényképezőgép stb. A zsebben sem lehet semmi olyan, amely esetleg kieshet! Ezeket a szabályokat szigorúan be kell tartani a biztonságos utazás érdekében!
Étkezés: a nagyon üres, vagy nagyon teli gyomor problémát okozhat. Repülés előtt 1-1,5 órával nem ajánlott enni.
Egészség: nem kizáró ok a tériszony, mert az nem releváns a repülőn. Utazási betegség sem, mert a folyamatos szabad levegő miatt nem leszel rosszul. A szemészeti problémák sem kizáró okok. Ha nem vagy biztos abban, hogy repülhetsz-e, kérd orvosod tanácsát. Mindenki saját felelősségére repül.
Repülés és pilóták: a repülés alatt a pilóta utasításait kötelező betartani! A Délvidéki Aero Club Sárkányrepülő Szakosztály pilótái közül két oktató közreműködik a programon, mindketten 25 éve vezetnek repülőt.
Időjárás: eső, vagy 20 km/h-nál erősebb szél esetén nem lehet repülni.
Járványügyi szabályok: a repülés során a maszk használata kötelező, mivel a résztvevők egymás után veszik fel a bukósisakot.
Ha van bármi kérdésetek, írjatok bátran.

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük