Nagy sikert arattunk utazó vakfoci-sulinkkal

Beküldve ide: Uncategorized @hu | 0

Iskolás gyerekeket ismertettünk meg a vakfocival. A diákok kipróbálták, hogy milyen letakart szemmel sportolni, és közelebbről átélhették látássérült osztálytársuk helyzetét. „Erasmus+ Sport Healthy body – mind” projektünkkel ellátogattunk az ország számos iskolájába.

Áprilisi útjaink

A LÁSS háromfős csapata testnevelés órát tartott a budapesti Dienes Valéria általános Iskolában. „A diákok mini vakfoci labdával próbálhatták ki, milyen letakart szemmel sportolni, ezáltal jobban megismerhették látássérült osztálytársuk helyzetét” – mondta Bodnár Attila, a LÁSS csapatának tagja.

Következő állomásunkon a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Intézmény 1. osztályos tanulóival fociztunk egy jót. Április végén érkeztünk meg a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 2. osztályos tanulóihoz. Ismét egy sikeres napot tudhatunk magunk mögött, hiszen a közös játék mindenki arcára mosolyt varázsolt.

Májusban Győrben és Móron jártunk

Május elején a győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola sportnapján több mint 70 diáknak mutattuk be a vakfocit. A móri Radnóti Miklós Általános Iskola 5. osztályos diákjai is nagyon tehetséges focistáknak bizonyultak, még letakart szemmel is sikerült sok gólt rúgniuk. Reméljük, a közös vakfoci meccs látássérült osztálytársukkal felejthetetlen élmény marad.

Kérünk, hogy adód 1%-ával támogasd a munkánkat!
Ma is felajánlhatod adód 1%-át, még adóbevallásod elkészülte előtt ezen a linken:
Adószámunk: 18125232-1-42
Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete
Köszönjük, ha gondolsz a látássérültek sportolására!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük