Interjú I. – Dr. Gombás Judit

Beküldve ide: Beszámolók | 0

LÁSS: Idén májusban ismét tandemtúrára indult a LÁSS csapata. A túrát zömében te szervezted, ill. a pályázatíráskor te dolgoztad ki a részleteket. Miért pont bringa?

Dr. Gombás Judit: Én kamasz koromtól nagyon szeretek biciklizni. Először a szüleimmel tekertük körbe a Balatont nem sokkal azután, hogy megvettük az első, irtó nehéz acélvázas tandemünket – én a papámmal tekertem, anya pedig egyes bringával jött velünk. Hatalmas élmény volt, és azóta is nagyon fontos nekem a bringázás.

LÁSS: Mi mindent ad neked ez a sportág?

GJ: Ó, nagyon sok mindent! Szuper mozgásforma, hiszen az izmokat is erősíti, közben remek kardió. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy barátokat is köszönhetek a tandemnek, akikkel rendszeresen tekerek. Mivel tudom, hogy ez ennyire klassz dolog, rég szervezek a LÁSS tagjainak is tandemtúrákat. A bicikliket – bár van néhány a LÁSS-nak is – sok éve Árpásy Mikitől és a Paradicsom Klubtól béreljük. Miki jól ismeri Szentendre környékét, így kézenfekvő volt, hogy megkérjük a bringák biztosításán túl a túravezetésre is.

LÁSS: Jó sokan voltatok!

GJ: Igen, a bringázásra általában nagyon gyorsan betelnek a helyek. Szerencsére mindig találni önkénteseket is, akik szívesen ülnek fel elénk. Most is volt sok „régi” önkéntesünk, de pl. két, a LÁSS-nál most „debütáló” jóbarátom is eljött sofőrnek. Nagyon színes, jófej csapat jött össze, és az élmény sem volt mindennapi, mivel vasárnap a táv jelentős részét szakadó esőben tettük meg. Öröm, hogy ez – úgy tűnik – nem csökkentette a lelkesedést, mert többen írták a túra után, hogy némi eső nem tántoríthatja el őket, úgyhogy hajrá, menjünk újra mihamarabb!

LÁSS: Köszönjük a szervezést! Mindenkit várunk a jövőben is bringázni akár az első, akár a hátsó ülésben foglal helyet!

A program a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg!

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük