Zalai túra beszámoló

Beküldve ide: Beszámolók | 0

🙏 Egyesületünk főtitkára Kocsis Eszter szervezett egy felejthetetlen túrát a Zalai régióba. 🙏

Útvonal: Hévíz – Zalaszántó – Rezi
Pénteken érkeztünk meg Hévízre, ahol a délutánt fürdőzéssel töltöttük el. Megvacsoráztunk, átbeszéltük a szombati túra mentetét.

Indulás Hévízről:
📌 A túránk Hévízről indult reggel 8 óra körül. Az időjárás kedvező volt: napos, de nem túl meleg, tökéletes a gyalogláshoz – későbbiekben, sajnos ez megváltozott 🌧 🌧 🌧

📌 Zalaszántóra érve meglátogattuk a híres Béke Sztúpát. Ez az impozáns buddhista emlékmű Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb sztúpája, amelyet a béke és a harmónia jelképeként emeltek. A csapatunk körbejárta a sztúpát, és túravezetőink köszönhetően, megismerhettük történetét. A hely atmoszférája rendkívül nyugodt és spirituális volt, így mindenki élvezte ezt a különleges megállót.

Zalaszántó – Rezi
📌 A túra következő szakasza Zalaszántóról Rezi felé vezetett. Az út során át kellett kelni kisebb patakon és erdős részeken is áthaladtunk, amelyek különleges hangulatot adtak az útnak. A természet szépségei és a változatos terep sok élményt nyújtott a résztvevőknek.

Rezi Vár
📌 Rezi községbe érve meglátogattuk a Rezi várat, amely a község fölé magasodó dombon található. A vár történetéről és a középkori élet mindennapjairól is sok érdekességet megtudtunk túravezetőktől.

A túrát délután 4 órakor fejeztük be. A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, de rengeteg élménnyel és szép emlékekkel gazdagodott. A túra során megtapasztaltuk a zalai vidék szépségeit, és olyan helyeket fedeztünk fel, amelyek közelebb hoztak minket a természethez és egymáshoz is.

A Hévízről Zalaszántón és Rezin keresztül vezető gyalogos túránk egy igazán emlékezetes nap volt, tele kalandokkal, gyönyörű tájakkal és különleges kulturális élményekkel. A Béke Sztúpa látogatása különleges spirituális élményt nyújtott. Minden résztvevő számára felejthetetlen élmény marad ez a nap. 👏👏👏

A program a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg! Köszönjük!!!

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük